STIATI CA….???

STIATI CA…apostolul Petru era casatorit? (Matei 8.14)

STIATI CA…Noul Testament contine tot ce trebuie ca sa traiesti crestinismul? (2Timotei 3.14-17)

STIATI CA…oricine i-si aroga autoritatea sa schimbe ceva din cele scrise in Biblie, chiar daca ar fi un inger venit din cer, este blestemat de Dumnezeu? (Galateni 1.8-9)

STIATI CA…Maria, mama lui Isus nu a fost niciodata obiect de cult sau de veneratie, nici pentru apostoli, nici pentru ceilalti crestini din acea epoca? Si nu se face nici un referiment in Noul Testament care sa ne faca sa credem ca trebuie sa-i dam atribute divine, ca mijlocitor intre Dumnezeu si oamni, rol care este doar al lui Isus Hristos? (1Timotei 2.5)

STIATI CA…credinta nu este ceva magic, indefinit, care loveste in mod intamplator doar unele persoane, ci este mult mai concreta, legata strans de ascultarea Cuvantultui lui Dumnezeu? (Romani 10,17) …si ca fara credinta este imposibil sa fim placuti Domnului? (Evrei 11,6)

STIATI CA…curvarii, preacurvarii, malahii si sodomitii au fost tot timpul acuzati si condamnati de Dumnezeu? (1 Corinteni 6.9) …si ca legea lui Moise prevedea moartea imediata, in timp ce prin Hristos este data posibilitatea omului sa se intoarca, prin convertirea si schimbarea propriului comportament sexual inainte de inchiderea Harului si Ziua Judecatii?

STIATI CA… Maria, mama lui Isus a avut cel putin alti 6 fii dupa nasterea Mantuitorului nostru? In Marcu 6.3 gasim numele celor patru frati si se face referire la surorile Lui (la plural, dar nu stim daca erau doua sau mai multe), nascuti din relatia intre Maria si Iosif, barbatul ei.

STIATI CA… unele religii pun la acelasi nivel datina (transmisie orala a unor invataturi considerate divine) cu Biblia, in timp ce Isus ne-a invatat ca datinile religioase desfinteaza Biblia? (Marcu cap. 7)

STIATI CA… termenul botez – care deriva din Noul Testament – semnifica scufundare, si botezul prin aspersiune (stropire) nu era cunoscut crestinilor din primul secol? Botezul nu trebuie facut copiilor nou nascuti, ci doar adultilor (atunci cand fiecare este in maura sa decida), pentru ca menirea lui nu este de a spala pacatul originar al lui Adam, ci pacatele noastre personale, in baza la propria credinta personala si la cerere (Marcu 16.16; Fapte 2.37-38, 22.16). Ceremonii ca “prima comuniune” si “marturisirea” nu sunt cunoscute in Noul Testament.

STIATI CA…a numara rugaciunile este o practica pagana condamnata in mod sever de Dumnezeu? (Matei 6.5-13) Coroana Rozariului, de exemplu, a fost introdusa doar in 1090, fiind copiata de la Mahomedani.

STIATI CA… Craciunul nu este o festivitate crestina, nu a fost instituita nici de Isus, nici de Apostoli in Noul Testament? Originile lui sunt pagane, fiind adoptata cateva secole dupa Hristos, o sarbatoare straina Noului Testamet, prezentandu-l ca o comemorare a nasterii lui Hristos. Nimeni nu stie cu exactitate nici ziua, nici luna, nici anul nasterii Mantuitorului. Unicul lucru sigur care il aflam din Biblie este ca Isus nu s-a nascut in toiul iernii.

STIATI CA…poporul crestin nu trebuie impartit intre preoti si laici, pentru ca aceasta distinctie a fost facuta doar in secolele succesive? Cuvantul lui Dumnezeu considera toti crestinii adevarati preoti, ca persoane care ofera viata si laudele lor lui Dumnezeu. (Romani 12.1-2; 1 Petru 2.9; Apocalipsa 1.6)

STIATI CA:

1. Cea mai mica Biblie tiparita are 4.5 cm lungime, 3.2 cm latime, 2 cm grosime. A fost tiparita in Anglia, are 878 pagini, 20 g si poate fi citita cu lupa?

2. Psalmul 118 este capitolul care se afla exact la mijlocul Bibliei? Acesta are un mesaj special…

3. Stiati ca Biblia ne-a spus care este forma pamantului, inainte de a ne-o dovedi Columbus?
(Isaia 40:22).
Asociatia bisericilor Baptiste din Romania numara 126.639 membrii insumand 0.58 % din totalul populatiei?
Cultul Penticostal are 324.462 de membrii numar ce reprezinta 1.49 % din totalul populatiei?
Biserica Adventista de ziua a Saptea are peste 90.000 de membrii reprezentand 0.43 % din populatie tarii?
Crestinii dupa Evanghelie au un total de 44.476 membrii si reprezinta 0.20 % din populatie?
Biserica Ortodoxa din Romania are un numar de 18.817.975 de enoriasi care reprezinta 86.79 % din populatie?
Biserica Evanghelica aduna un numar de 18.178 adeptii, insumand 0.08 % din totalul populatiei?
Biserica Reformata numara 701.077 membrii, care reprezinta 3.23 % din populatie?

20% din crestini nu se roaga niciodata?:(:(:(:(
25% din crestini nu citesc niciodata Biblia?:(:(:(:(:(:(
30% din crestini nu merg niciodata la Biserica?
40% din crestini nu sustin prin darnicie lucrarea Domnului?
50% din crestini nu frecventeaza scoala duminicala?
60% din crestini nu participa niciodata la cina Domnului?
70% din crestini nu fac niciodata donatii pentru misiune?
80% din crestini nu participa niciodata la serile de rugaciune?
90% din crestini nu au avut niciodata partasie in familie?:(:(:(:(

STIATI CA:

Hartia a fost inventata in sec. II de catre un eunuc chinez?

Ai nevoie de 17 muschi pentru a zambi si 43 pentru a te incrunta?

Inima unei femei bate mai repede decat cea a unui barbat?

Zilnic, omul uita 80% din tot ce a invatat in ziua respectiva?

Romanii au inventat felicitarea (vederea) ? Cateva exemple au fost gasite in sapaturile arheologice langa zidul lui Adrian, in Anglia. Una a fost o invitatie la o zi de nastere, alta a fost o cerere pentru ca cineva din Roma sa trimita soldatilor mai multi ciorapi si lenjerie in Anglia!

Stiati ca intr-un an sunt 31.536.000 de secunde?

Daca vei apuca varsta de 70 de ani, inseamna ca ai trait mai mult de 2 miliarde de secunde?

O femeie zambeste mai multe decat un barbat?

Ziua ta de nastere este sarbatorita de inca 9 milioane de oameni din intraga lume?

Un om face intr-un an aproximativ 2,5 milioane de pasi?

Stiati ca…?? In largul marii, un tsunami poate calatori la fel de repede precum un avion cu reactie

Stiati ca Internet
In anul 2007, ar dura 5.707 ani ca o persoana sa caute in toate cele 3 miliarde de pagini ale motorului de cautare Google. Software-ul Google o face in 0.5 secunde

Google primeste in 2007 peste 20 de milioane de cereri in fiecare zi, din toata lumea, inclusiv Antarctica si Vatican. Pagina de inceput apare in 116 limbi diferite, inclusiv in latina, urdu si yoruba. De fapt, Google are cea mai mare retea de traducatori din lume.

Numele de Google este o greseala de ortografie. Initial trebuia sa se numeasca Googol, un termen din matematica, care reprezinta un numar mare, egal cu 10100, adica 1 urmat de 100 de zerouri. Termenul a fost inventat de Milton Sirotta, nepotul de 9 ani al matematicianului american Edward Kasner.
Motorul de cautare urma sa primeasca acest nume datorita rolului pe care-l are: de a organiza cantitatea imensa de informatie disponibila pe web.

……………………..VA URMA

ASTEPT COMPLETAREA LA ARTICOL DIN PARTEA D-VOASTRA DRAGI VIZITATORI…


Reclame

3 răspunsuri la STIATI CA….???

  1. Mariechen zice:

    Majoritatea intrebarilor cu „Stiati ca…?”au raspunsul pe care in decursul anilor traiti in D-nul,care l-am acumulat in urma cautarilor mele, in citirea sistematica a bibliei,a istoriei bisericii crestine si al altor carti cu documentari.Cea ce m-a impresionat foarte mult,este faptul ca am din nou o confirmare in ce priveste asa zisul craciun,pe care eu inca din 1985 nu il mai sarbatoresc.Precum ca sint crestini care au aceiasi claritate in privinta lui,ce o am si eu dar si altii,nu chiar putini.Ptr.ca si ei au cercetat orice traditie,au adus-o la lumina adevarului,si adevarul a descoperit ce este si ce nu sadit de D-zeu in biserica.D-nul sa binecuvinteze tot ce este bun in ochii Sai din acest blog,sa fie pentru indreptare spirituala,pentru mingiiere,pentru intarire in El.

  2. Dan Dănuț zice:

    Nu stiam chiar atat de multe! :)) dar cateva din ele le stiam 😉

EXPRIMA-TE!MULTUMESC PENTRU COMENTARIU!O ZI PLINA DE PACE SI BUCURIE SA AI!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s